Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PRIPRAVNIŠTVO

 

Pripravništvo je ena od oblik pridobivanja ustreznih delovnih izkušenj, ki so obvezne za pristop k strokovnemu izpitu s področja vzgoje in izobraževanja. Pripravnik je oseba s sklenjeno pogodbo o zaposlitvi na pripravniškem mestu, na katero ga na podlagi razpisa pripravniških mest razporedi ministrstvo z namenom, da se pod vodstvom mentorja usposobi za samostojno opravljanje dela.  Ministrstvo objavi razpis pripravniških mest, ko obstajajo razpoložljiva sredstva v državnem proračunu. Svetujemo, da na spletni strani ministrstva oz. Uradnem listu RS spremljate objavljene razpise.


Pripravništvo v vzgoji in izobraževanju ureja Zakon o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja  in Pravilnik o pripravništvu strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja (neuradno prečiščeno besedilo). 

 

Volontersko pripravništvo je ukinjeno. Vlada Republike Slovenije je na svoji 13. redni seji dne 11. 12. 2014 sprejela sklep, da ne podpira sklepanja novih pogodb o volonterskem pripravništvu v javnem sektorju. Vlada je ministrstvom in vladnim službam naložila, da novih pogodb ne sklepajo. Na podlagi tega je bil spremenjen tudi Zakon o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki volonterskega pripravništva ne predvideva več.
  

e-pošta: kadrisolstvo.mizs@gov.si