Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

KAKŠNA JE RAZLIKA MED OCENO IN MNENJEM?


Oceno delovne uspešnosti oblikuje ravnatelj skladno s 15., 18. oz. 22. členom pravilnika. V primeru, da vlaga predlog za strokovnega delavca ravnatelj, zadostuje, da ravnatelj na obrazcu označi eno izmed predlaganih možnosti (strokovni delavec je pri svojem delu uspešen ali nadpovprečno uspešen). Če strokovni delavec vlaga predlog za napredovanje sam je obvezna priloga obrazca ocena delovne uspešnosti.
Letne ocene delovne uspešnosti javnega uslužbenca niso ustrezna priloga obrazca za napredovanje v naziv, saj ne izkazujejo delovne uspešnosti kot to zahteva pravilnik.

 

Mnenje vzgojiteljskega, učiteljskega oz. andragoškega zbora je obvezna priloga vsakega predloga za napredovanje. Pozitivno mnenje je tisto, s katerim se strinja več kot polovica vseh strokovnih delavcev, ki so upravičeni do glasovanja (absolutna večina).
V postopek napredovanja pogosto prejmemo mnenja, kjer je zapisano število vseh prisotnih strokovnih delavcev ter hkrati število strokovnih delavcev, ki se z napredovanjem strinjajo, kar pa ni zadosten dokaz za absolutno večino. Za dokazilo o absolutni večini je potrebno zapisati tudi število vseh strokovnih delavcev, ki so upravičeni do glasovanja.