Skoči na vsebino

NATEČAJ ZA EU INOVATORKE

 

 

 

Evropska komisija je odprla že peti poziv za nagrade EU za inovatorke, ki jo podeli podjetnicam, ki so dosegle izjemne inovacije in jih pripeljale na trg.

 

Natečaj je odprt do 15. novembra 2017.

 

Carlos Moedas, komisar za raziskave, znanost in inovacije, je povedal: "Nagrada EU za inovatorke daje javno priznanje izjemnim podjetnicam in navdihuje druge ženske, da sledijo stopinjam"


Kdo se lahko prijavi?

Natečaj je odprt za ženske po vsej EU (ali tistih, ki prihajajo iz pridruženih držav Obzorja 2020) in so:

- ustanovile uspešno podjetje in razvile izjemno inovacijo ter jo pripeljale na trg

- so njihove RI financirane iz javnega ali zasebnega sektorja

 

Merila za dodelitev:


Izvirnost in tržnost razvitega izdelka ali storitve, ki jo zagotavlja podjetje tekmovalke. Aplikacije bodo primerjane glede na npr. število patentov / so-patentov in blagovnih znamk.

 

Gospodarski učinek : gospodarski vpliv proizvoda ali storitve podjetja za Evropo se meri s številom držav (znotraj in zunaj EU), kjer se izdelek ali storitev prodaja, in glede na velikost prometa, doseženega s to storitvijo ali izdelkom v letih 2015 in 2016.

 

• Družbeni vpliv: družbeni vpliv proizvoda ali storitve podjetja za Evropo. Meril se bo s številom ustvarjenih delovnih mest in z zmožnostjo storitve ali izdelka, da bi Evropi pomagal pri reševanju družbenih izzivov, npr. staranje evropskega prebivalstva, globalno segrevanje, čista voda, obnovljiva energija in učinkovitost virov.

 

Vpliv in vodilna vloga tekmovalke. Udeleženka mora pojasniti, kako njena vloga v podjetju vpliva na uspeh podjetja in navede njen potencial, da bi ji druge ženske sledile in postale vodje in podjetnice.

 

 

Nagrade:

prvo mesto: 100.000,00 €

drugo mesto: 50.000,00 €

tretje mesto: 30.000,00 €

vzhajajoča inovatorka: 20.000,00 €

 

Več informacij in prijava:

http://ec.europa.eu/research/prizes/women-innovators/index.cfm?pg=home