Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

MEDNARODNI SIMPOZIJ "SISTEMSKA MEDICINA V KLINIČNI PRAKSI"

                                            

 

 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vas skupaj z Medicinsko fakulteto, Univerze v Ljubljani vabi na Mednarodni simpozij Sistemska medicina v klinični praksi, ki se bo odvijal v ponedeljek in torek, 10. in 11. junija 2019, v prostorih Medicinske fakultete v Ljubljani.


Simpozij je bil akreditiran pri Evropskem akreditacijskem svetu za stalno medicinsko Izobraževanje (EACCME®) s 6 evropskimi krediti CME (ECMEC®). Vsak zdravnik lahko zahteva samo tiste ure kreditiranja, ki jih je dejansko preživel na izobraževalni dejavnosti. 

 

Dvodnevni dogodek je organiziran pod okriljem ERA-NET iniciative ERACoSysMed, v kateri sodeluje ministrstvo:

  • 10. junij: Predstavitve zgodb o uspehu – projektov izbranih na prvem transnacionalnem razpisu ERACoSysMed in predstavitve različnih vidikov sistemske medicine;
  • 11. junij: Predstavitve zgodb o uspehu – projektov izbranih na drugem transnacionalnem razpisu ERACoSysMed in Delavnica »Sistemska medicina za klinično prakso: Etične dileme in izobraževanje«.

Sistemska medicina predstavlja raziskovalno metodologijo, ki povezuje področja sistemske biologije, medicinske prakse in skupnost pacientov. Sistemska medicina bo kot novo orodje za raziskovalce medicinskih ved in zdravnike omogočila bolj precizno in finančno ugodno ter učinkovito diagnozo in zdravljenje. Uporaba pristopa sistemske medicine predstavlja prvi korak k personalizirani medicini.

     
Udeležba je brezplačna.

 

Kontaktna oseba:

dr. Eva Batista
eva.batista(at)gov.si
01 478 4754