Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ŽIVLJENJEPIS DRŽAVNEGA SEKRETARJA DR. JERNEJA ŠTROMAJERJA

Dr. Jernej Štromajer je po izobrazbi doktor znanosti. Na Fakulteti za družbene vede je poleg tega magistriral iz svetovnih študij in diplomiral iz politologije. V času doktorskega študija je v okviru programa Fulbright deloval kot gostujoči raziskovalec na Univerzi Wisconsin-Madison v ZDA.


Dr. Jernej Štromajer je nekdanji predsednik ljubljanske študentske organizacije in namestnik predsednika Študentske organizacije Slovenije ter nekdanji član Sveta Vlade RS za mladino in Sveta Vlade RS za študentska vprašanja. V času študija je opravil tudi pripravništvo na slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu.


Pred imenovanjem za državnega sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je bil zaposlen kot svetovalec poslanske skupine v Državnem zboru RS. Dr. Jernej Štromajer je tudi občinski svetnik v Občini Slovenske Konjice in član mreže mladih akademikov FEPS Young Academics Network, ki deluje v okviru možganskega trusta Foundation for European Progressive Studies (FEPS).