Skoči na vsebino

NOVICA

19. 4. 2017

Srednja šola Domžale je dobila novo telovadnico

Danes je bilo v Domžalah svečano, saj je Srednja šola Domžale dobila novo telovadnico. Svečanega odprtja nove telovadnice sta se udeležila tudi ministrica dr. Maja Makovec Brenčič in predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar.


Ministrica je v nagovoru med drugim dejala, da je bila odločitev za investicijo v novo telovadnico Srednje šole Domžale ena prvih odločitev, ki jih je sprejela ob nastopu mandata. "Ta odločitev ni bila težka. Naložba v mlade in v zdrav življenjski slog je ena najboljših naložb." 

 

Po uradnem odprtju si je ministrica skupaj s predsednikom vlade ogledala prostore Srednje šole Domžale ter ob tej priložnosti poklepetala z dijaki, ki so ministrici in predsedniku vlade predstavili številne aktivnosti, s katerimi se na šoli ukvarjajo.


Vrednost investicije bo po izvedenih delih znašala slabih 2,5 mio EUR. V oktobru 2015 je bil objavljen razpis za izbor izvajalca gradbeno obrtniških in inštalacijskih del, v februarju 2016 je bila z izbranim izvajalcem podpisana pogodba in 9. 2. 2016 opravljena uvedba v delo.


Srednjo šolo Domžale letos obiskuje 630 dijakov, med njimi je več kot 150 aktivnih športnikov, ki trenirajo več kot 20 različnih športov.