Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister dr. Jernej Pikal na delovnem obisku v Berlinu

 

Minister za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, dr. Jernej Pikalo, se bo v petek, 28. junija, na povabilo fundacije »Friedrich Ebert Stiftung« udeležil delovnega srečanja v Berlinu na temo predšolske vzgoje otroke in potreb na področju znanosti. V okviru enodnevnega obiska bo minister dr. Pikalo obiskal Tehnološki park Adlsershof v Berlinu. Med drugim se bo srečal s prof. dr. Jurgenom Rabom iz Humboldtove Univerze. V pogovoru bosta izmenjala izkušnje in poglede o organizaciji znanstvene politike na ravni EU (skupni evropski programi) in na ravni držav članic (spremembe nacionalne zakonodaje).

 

V popoldanskem delu obiska se bo minister dr. Pikalo srečal z dr. Franzisko Giffey, zvezno ministrico za družino, starostnike, ženske in mladino. Primarna tema pogovorov bo organizacija in delovanje predšolske vzgoje v Zvezni republiki Nemčiji s poudarkom na Berlinu.