Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Predstavitev rezultatov Mednarodne raziskave poučevanja in učenja TALIS 2018

V novinarskem središču Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bo v sredo, 19. junija, predstavitev rezultatov Mednarodne raziskave poučevanja in učenja TALIS 2018 (The OECD Teaching and Learning International Survey). Ob 11. uri bosta rezultate predstavila in komentirala:
 

  • dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport,
  • Barbara Japelj Pavešić,nacionalna koordinatorka TALIS za Slovenijo.


Po novinarski konferenci bo sledila poglobljena predstavitev in razprava strokovnjakov o rezultatih omenjene raziskave. Tudi ta del dogodka bo odprt za javnost.

 

Mednarodna raziskava učenja in poučevanja, TALIS 2018, je raziskava o delu in poklicu učiteljev, namenjena razvoju politik na področju izobraževanja. Raziskava se je izvajala pod koordinatorstvom Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD), v 48 državah in posameznih šolskih sistemih. V okviru TALIS so učitelji in ravnatelji poročali o svojem izobraževanju in različnih vidikih trenutnega dela v šoli. Sodelovali so učitelji v zadnjem triletju osnovne šole (7. - 9. razred) in učitelji v srednji šoli ter ravnatelji osnovnih in srednjih šol. Na novinarski konferenci bomo predstavili mednarodne primerjave prvega dela zbranih podatkov in analiz rezultatov (drugi del sledi predvidoma marca 2020). Ob tem bosta objavljeni še nacionalno in mednarodno poročilo o rezultatih raziskave.
 
Z raziskavo TALIS Slovenija pridobiva vpogled v primerjave med delom učiteljev vseh predmetov v osnovni in srednji šoli ter izzive njihovega poklica, prihaja pa prav v času snovanja novih strategij razvoja izobraževanja.