Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Podpis namere za organizacijo in promocijo treh svetovnih smučarskih prvenstev v Sloveniji

Slovenija bo v prihodnjih letih gostila tri velike mednarodne zimsko športne prireditve: svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici (v letu 2020), svetovno prvenstvo v biatlonu na Pokljuki (v letu 2021) in svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v Planici (v letu 2023).


Vlada RS in Smučarska zveza Slovenije želita našo državo predstaviti kot okolju in razvoju prijazno, turistično privlačno, inovativno, gospodarstvu in tujim investicijam naklonjeno ter predvsem športno uspešno destinacijo, z obsežnimi izkušnjami in znanji na področju organizacije velikih športnih dogodkov. Zato je vlada sprejela »Namero o sodelovanju in podpori Republike Slovenije pri izvedbi in promociji FIS svetovnega prvenstva v smučarskih poletih 2020 v Planici, IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 na Pokljuki ter FIS svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah 2023 v Planici«. Za podpis namere je pooblastila ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala.

 

Podpis namere bo v sredo, 12. junija, ob 17. uri na sedežu Smučarske zveze Slovenije (Podutiška cesta 146, Ljubljana). Namero bosta podpisala minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar.