Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

V Celju praznovanje rojstnega dne Evrope in zaključek projekta Evropska vas

 

V Celju bodo v sredo, 8. maja 2019, praznovali rojstni dan Evropske unije. Ob tem pripravljajo tudi slovesnot ob zaključku letošnjega projekta Evropska vas. Na praznovanju, ki se bo ob 11. uri začelo na Glavnem trgu, bo tudi minister dr. Jernej Pikalo.

 

Koordinacijo prepoznavnega in odmevnega projekta Evropska vas v Celju je septembra 2017 prevzela III. osnovna šola Celje. V projektu že vrsto leto sodelujejo celjske in okoliške šole in vrtci, skupaj kar 34 zavodov. Namen projekta Evropska vas je med ljudmi spodbujati idejo skupne Evrope in njene velike družine narodov ter držav, sožitja in bratstva med narodi, iskanja podobnosti kot zanimivih razlik, spodbujanje k aktivni participaciji slehernega državljana ter soustvarjanje skupne prihodnosti.

Naloga vsakega izmed sodelujočih zavodov je podrobno predstaviti izbrano državo, zato je mestno jedro Celja na dan zaključne prireditve projekta še prav posebej barvito, saj izpod ustvarjalnih prstov otrok nastane veliko zanimivih izdelkov, ki predstavljajo države Evrope.

Večina jih po končani prireditvi krasi šolske hodnike, nekaj najatraktivnejših pa bodo organizatorji tudi letos delili z obiskovalci nakupovalnega središča City Center v času med 20. in 30. 5. 2019.