Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Posvet na temo preprečevanja sovražnega govora

Urad RS za mladino bo v petek, 19. aprila, ob 10. uri pripravil posvet, namenjen izobraževalcem, mladinskim delavcem, mladim in širši javnosti, na temo preprečevanja sovražnega govora med mladimi.
Posvet bo v prostorih Stare elektrarne (Slomškova ulica 18) v Ljubljani. Udeležence bosta uvodoma, ob 10. uri, nagovorila minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo ter v. d. direktor Urada RS za mladino Tin Kampl. Na okrogli mizi, ki bo sledila, pa bodo o tem, kako reči ne sovražnemu govoru ter kako ga preprečevati, razpravljali: državna sekretarka ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Martina Vuk, direktor direktorata za demokratično participacijo pri Svetu Evrope Matjaž Gruden, direktor Mirovnega inštituta dr. Iztok Šori ter soavtorica priročnika »Zmoremo!« Nina Perger.


Po okrogli mizi bo predstavitev priročnika »Zmoremo!«, ki so ga izdali pri Svetu Evrope, da smo dobili slovenski prevod, pa je poskrbel Urad RS za mladino.