Skoči na vsebino

NOVICA

Poslanica ministra in državne sekretarke ob mednarodnem dnevu žensk

Ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žensk, minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in državna sekretarka Martina Vuk čestitata vsem ženskam za njihov praznik, s katerim obeležujemo ekonomsko, politično in socialno enakopravnost ter dosežke žensk.

 

Spoštovane in spoštovani,

 

ob 8. marcu, mednarodnem prazniku žensk, vam želiva čestitati. Zavedava se, skupaj s sodelavkami in sodelavci na ministrstvu, kako zelo pomembna je vsakodnevna borba za enakopravnost spolov, tudi na področju vzgoje in izobraževanja.


Vzgoja, izobraževanje, znanost in šport so tista ključna področja v družbi, ki v veliki meri narekujejo razvoj družbe in njeno prihodnost. Zato je prav, da se zavedamo vseh stereotipov, ki nas obdajajo, jih skušamo razbijati, ozaveščati o njih in opominjati na to, kako pomembno je upoštevati vsak talent, sleherno znanje in si prizadevati za družbo enakosti.


Ob 8. marcu vam želiva vse lepo. Naj se boj za enakopravnost spolov ne omeji samo na ta dan, ampak naj bo to naša naloga prav vsak dan. Nikoli ne smemo pozabiti, da vse priborjene pravice niso večne, zato si moramo vsak dan prizadevati za njihovo spoštovanje in napredek.

 

Iskrene čestitke!