Skoči na vsebino

NOVICA

Minister dr. Jernej Pikalo na Svetovnem forumu o izobraževanju 2019

V Londonu bo od 21. do 23. januarja Svetovni forum o izobraževanju 2019 (Education World Forum – EWF). Na povabilo državnega sekretarja za izobraževanje Združenega kraljestva Damiana Hindsa se ga bo udeležil minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo. Gre za enega večjih mednarodno priznanih ministrskih dogodkov, namenjenih izmenjavi mnenj o prihodnosti izobraževanja. Na dogodek so povabljeni visoki politični predstavniki z vsega sveta. Osrednja tema Svetovnega foruma o izobraževanju 2019 bo, kako uporabiti obstoječe znanje in ga usmeriti v razvoj uspešnih izobraževalnih politik za implementacijo in pozitiven učinek.


V okviru foruma bodo tudi plenarna zasedanja s priznanimi govorci in tako imenovane ministrske izmenjave. Te bodo v obliki predstavitev in diskusij v malih skupinah. Minister dr. Jernej Pikalo bo v okviru teh predstavil slovenske izkušnje, s poudarkom na digitalizaciji izobraževanja.


Ob robu foruma je predvideno tudi srečanje ministra dr. Jerneja Pikala z državnim sekretarjem za izobraževanje Združenega Kraljestva Damianom Hindsom ter z vodjo parlamentarnega odbora za izobraževanje Robertom Haltonom.


Zadnji dan konference, 23. januarja, se bo minister dr. Pikalo udeležil še mednarodnega sejma o informacijskih tehnologijah v izobraževanju BETT, ki se bo v Londonu odvijal med 23. in 26. januarjem.

 

Že na predvečer pričetka foruma, v nedeljo, 20. januarja, pa se bo minister dr. Pikalo kot častni gost udeležil okrogle mize in sprejema na slovenskem veleposlaništvu v Londonu, ki bo prirejeno za člane Društva v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) ter slovenske raziskovalce in profesorje na britanskih univerzah.