Skoči na vsebino

NOVICA

Minister dr. Pikalo z romunskim ministrom Nicholasom Hurducom o programu Obzorje Evropa

V okviru obiska predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja v Romuniji, se je  minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo v torek, 15. januarja, srečal z romunskim ministrom za raziskave in inovacije Nicholasom Hurducom. V pogovoru sta se osredotočila na teme povezane s sprejemanjem novega  programa za raziskave in inovacije Obzorje Evropa.

 

Že dan prej se je dr. Pikalo sestal z romunsko ministrico za izobraževanje Ecaterino Andronescu. Po pogovorih z obema romunskima ministroma je dr. Jernej Pikalo dejal: "Ker Romunija predseduje Svetu EU, imamo velik skupni interes, da pogajanja za programa Erasmus+ in Obzorje Evropa pripeljemo čim dlje. Oba programa sta v izjemno korist mladih Evropejcev, znanstvenikov in gospodarstva, sta stebra prihodnje EU, zato takoj po prevzemu predsedovanja kot prvi z romunskimi kolegi načrtujemo skupne aktivnosti za sprejetje programov."

 

V torek, 15. januarja, se je minister dr. Pikalo udeležil tudi plenarnih pogovorov med delegacijama Republike Slovenije in Republike Romunije, k sta jih vodila predsednika obeh držav Borut Pahor in Klaus Werner Iohannis.