Skoči na vsebino

NOVICA

Javna predstavitev mnenj - pomen znanosti, raziskav in inovacij za družbeni in gospodarski razvoj Slovenije

 

Državni zbor Republike Slovenije, Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino, v petek, 11. januarja 2019, organizira Javno predstavitev mnenj na temo pomena znanosti, raziskav in inovacij za družbeni in gospodarski razvoj Slovenije. Predstavitev mnenj bo ob 11. uri v veliki dvorani Državnega zbora RS (Šubičeva 4, Ljubljana).


Namen javne predstavitve mnenj je pridobiti mnenja in stališča strokovne in širše javnosti glede navedenih področij, kot podlago za pripravo Predloga zakona o znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Naše ministrstvo bo na razpravi predstavilo preliminarno evalvacijo Raziskovalne in inovacijske strategije Slovenije za zadnje poročevalsko obdobje in osnutek Zakona o znanstveno raziskovalni dejavnosti.


O pomenu raziskav in inovacij za družbeni in gospodarski razvoj ter o potrebnih ukrepih na nacionalni in EU ravni je bilo v zadnjem času izdelanih kar nekaj študij in poročil. Za Slovenijo je skupina mednarodnih ekspertov, ki jo je vodil prof. dr. Gonzalo Leon, v okviru instrumenta "Specific Support to Slovenia - Horizon 2020 Policy Support Facility" predstavil zaključke pregleda slovenskega raziskovalno-inovacisjkega sistema. Študija se je prednostno usmerila na področje sodelovanja med raziskavami in gospodarstvom ter  internacionalizacijo razsikovalnega področja.