Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Izjava ministra dr. Pikala glede predloga razrešitve glavnega inšpektorja za šolstvo in šport

 

Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo je v torek, 11. decembra, podal izjavo glede predloga razrešitve glavnega inšpektorja Inšpektorata RS za šolstvo in šport Tomaža Rozmana. Minister je dejal, da ta odločitev ni posledica odločitve v posameznem primeru, ampak je zadeva tlela že dlje časa. »Z delom inšpektorata nisem bil zadovoljen, zato smo se odločili, da bomo zamenjali glavnega šolskega inšpektorja.« Kot je poudaril, se je na našem področju v zadnjih mesecih zgodilo kar nekaj zadev, ki so načenjale ugled sistema vzgoje in izobraževanja v Sloveniji.


Zaenkrat bomo na to mesto imenovali nekoga z ministrstva, ki bo to delo opravljal s pooblastilom, nato pa bomo imenovali osebo, ki bo imela vizijo, kako sistem narediti bolj učinkovit, saj so po mnenju ministra postopki nadzora predolgi in prezapleteni, zato bo ena od prednostnih nalog racionalizacija predpisov ob hkratnem zagotavljanju pravic vsem strankam v postopku, je še poudaril minister dr. Pikalo.