Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister dr. Pikalo na seji Sveta za izobraževanje, mladino, kulturo in šport (EYCS)

 

Minister za izobraževanje, znanost in šport se bo v ponedeljek, 26. novembra 2018, udeležil seje Sveta za izobraževanje, mladino, kulturo in šport.

 

Ministri in ministrice bodo razpravljali o predlogu uredbe o evropski solidarnostni enoti 2021–2027, da bi dosegli delni splošni pristop, ki bo podlaga za pogajanja z Evropskim parlamentom. Ta pobuda mladim zagotavlja priložnosti za sodelovanje v več prostovoljskih in solidarnostnih projektih. Ministri in ministrice naj bi sprejeli sklepe o mladinskem delu v okviru vprašanj v zvezi z migracijami in begunci ter resolucijo o strategiji EU za mlade 2019–2027. Cilj te strategije je spodbujati mlade, naj aktivno sodelujejo v družbi. Opravljena bo tudi orientacijska razprava o izvajanju strategije.

 

Na področju izobraževanja je predviden sprejem delnega splošnega pristopa glede predloga Uredbe programa Erasmus+, priporočila o spodbujanju avtomatičnega priznavanja visokošolskih in srednješolskih spričeval, predvidena je tudi politična razprava o Evropskem izobraževalnem prostoru 2025. Na področju športa je predvideno sprejetje sklepov o ekonomski dimenziji športa, politična debata pa se bo osredotočila na vprašanje velikih športnih dogodkov kot spodbujevalcev inovacij. V okviru zasedanja na področju kulture in avdiovizualnih zadev se predvideva sprejetje delnega splošnega pristopa za program ustvarjalna Evropa 2012-2017, sprejetje sklepov glede Delovnega načrta za kulturo 2019-2022 ter sprejetje sklepov o krepitvi evropskih vsebin v digitalni ekonomiji. Kot politična razprava na področju kulture je predvidena razprava o naslavljanju širjenja spletnih dezinformacij: izzivi medijskega ekosistema.