Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Delavnica o startup podjetjih in prenosu tehnologije v inovacijske ekosisteme v JV Evropi in Alpski regiji

Workshop on Start-ups and Technology Transfer in Innovation Ecosystems in South-East Europe and Alpine Region (EUSALP AG1): 15. - 16. november 2018 (Tehnološki Park Ljubljana)

Oblikovalcem politik ter izvajalcem inovacijske dejavnosti bo zagotovljeno znanje in usposabljanje/ praktični vpogledi pri vzpostavljanju uspešnih zagonskih aktivnosti in platform za prenos znanja s programi podpore, ki lahko okrepijo regionalne / nacionalne inovacijske ekosisteme.


Namen je pregledati različne modele pospeševanja, snovanje projektov, privabljanje industrijskih partnerjev in zagotavljanje poslovnih podpornih storitev upravljanja, ki so ključni elementi razvoja uspešnih inovacijskih ekosistemov. Cilj je tudi pomoč pri oblikovanju in vrednotenju znanja, ki temelji na IP, kot temelju dejavnosti prenosa tehnologije, v raziskovalnih organizacijah in malih in srednje velikih podjetjih.


Delavnica bo usmerjena zlasti na oblikovalce politik in druge zainteresirane strani v inovacije, kot so univerze, raziskovalne organizacije, uradi za prenos tehnologije, znanstveni in tehnološki parki, gospodarske zbornice, poslovni angeli, tvegani kapitalisti in drugi ustrezni strokovnjaki iz jugovzhodne Evrope in evropskega Alpskega makro-regionalnega prostora. Dogodek so-organizira Skupno raziskovalno središče Evropske komisije (JRC) v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (AG1 EUSALP), Ministrstvo za zunanje zadeve, KTT Konzorcij in slovenske javne raziskovalne organizacije.


Videostreaming:

 

 

Registracija :


Več: https://www.alpine-region.eu/events/workshop-start-ups-and-technology-transfer-innovation-ecosystems-south-east-europe-and-alpine

 

Kontakt: Tina Ušaj, tina.usaj@gov.si

Udeležba: oblikovalci politik ter izvajalci inovacijske dejavnosti