Skoči na vsebino

NOVICA

Letošnji dan slovenske hrane poudarja pomen kakovosti tal za zdravo in varno hrano

 

Tretji petek v novembru, letos 16. novembra, bomo sedmič obeleževali dan slovenske hrane, ki ga je vlada razglasila leta 2012. Na ta dan poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk (letos že osmi po vrsti), ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Letos bo v ospredju pomen zdravih tal za pridelavo varne in kakovostne hrane.

 

Ob tem vas v torek, 13. novembra 2018, ob 10. uri vljudno vabimo na novinarsko konferenco, na kateri bodo sodelovali predstavniki partnerjev v projektu:

  • Martina Vuk, državna sekretarka, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport;
  • Jure Leben, minister, Ministrstvo za okolje in prostor;
  • dr. Aleksandra Pivec, ministrica, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano;
  • Jan Škoberne, državni sekretar, Ministrstvo za kulturo;
  • Pia Vračko, državna sekretarka, Ministrstvo za zdravje;
  • Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije in 
  • prof. dr. Helena Grčman, predstojnica Katedre za pedologijo in varstvo okolja na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Novinarska konferenca bo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani (Katedra za pedologijo in varstvo okolja, Jamnikarjeva 101, Ljubljana, pritličje, predavalnica 10).

 

Govorci bodo vsak iz svojega vidika osvetlili pomen medresorskega povezovanja in sodelovanja pri dnevu slovenske hrane oz. pri projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo med, mleko, maslo, kruh in jabolko.

 

Na novinarski konferenci bodo prisotni tudi predstavniki ostalih sodelujočih institucij (Zavoda RS za šolstvo, Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, Zveze sadjarskih društev Slovenije, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Zadružne zveze Slovenije ter Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije).