Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Objavljen je Pregled izobraževanja in usposabljanja 2018

 

Evropska komisija je v torek, 16. oktobra 2018, objavila publikacijo Pregled izobraževanja in usposabljanja.

 

Gre za letni pregled evropskih sistemov izobraževanja in usposabljanja, namen poročila pa je na enem mestu zbrati in objaviti skupni nabor podatkov, študij in izzivov EU na področju izobraževanja.  Osrednja tema v letu 2018 državljanska vzgoja, predvsem njen pomen pri vključevanju in razumevanju državljanskih pravic. Evropska komisija v publikaciji ugotavlja, da so države članice naredile korak naprej pri doseganju EU ciljev do leta 2020, predvsem na področju reform in posodobitve izobraževalnih sistemov.

 

Evropska komisija za Slovenijo ugotavlja, da je vložek Slovenije v izobraževanje in usposabljanje višji od povprečja držav članic EU. Izvajanje predmeta državljanska vzgoja je v Sloveniji dobro zamišljeno in prinaša rezultate, kar se odraža v dobrem poznavanju te tematike med mladimi. Slovenija je še naprej uspešna pri zmanjševanju osipa v šolah, uvaja nove ukrepe za še večjo vključenost otrok v predšolsko vzgojo in zagotavlja stabilno financiranje  terciarnega izobraževanja.

 

Podatki Slovenija (pdf)

Podatki EU (pdf)