Skoči na vsebino

NOVICA

Pogovor z arhitekti in ravnateljicami o kakovosti arhitekture javnih vrtcev nekoč in danes

V atriju Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je bilo v torek, 9. oktobra, ob 12. uri, odprtje arhitekturne razstave Iz malega raste veliko – pol stoletja slovenskih vrtcev. Otvoril jo je minister dr. Jernej Pikalo, na odprtju pa so sodelovale tudi Maja Ivanič, direktorica Galerije Dessa, Kristina Dešman, pomočnica urednika AB arhitekturni bilten, ter avtorici razstave Špela Nardoni Kovač in Damjana Zaviršek Hudnik.


Gre za prvo tovrstno retrospektivno razstavo slovenskih javnih vrtcev, ki izpostavlja primere kakovostne gradnje vrtcev v Sloveniji od začetka šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko so bili zgrajeni prvi javni vrtci, do danes. Razstava, ki bo v prostorih ministrstva na ogled ves oktober, bo tako zaključila triletno gostovanje po Sloveniji.


Ob razstavi bo niz spremljevalnih dogodkov, ki se bodo vsak četrtek, ob 13. uri, odvijali v veliki dvorani ministrstva. Namenjeni bodo predstavitvi projektov, iniciativ, raziskovalnih rezultatov, primerov dobrih praks in izmenjavi izkušenj, pogledov, odprtih vprašanj ter praktičnih in strokovnih dilem na področju kakovostnega načrtovanja prenov in gradnje javnih vrtcev ter šol.

 

V četrtek, 11. oktobra 2018, ob 13. uri (velika dvorana, MIZŠ) bo potekal pogovor z arhitekti in ravnateljicami o kakovosti arhitekture javnih vrtcev nekoč in danes, ki ga bosta vodili avtorici razstave Špela Nardoni Kovač in  Damjana Zaviršek Hudnik. Več podrobnosti o razstavi in spremljevalnih dogodkih najdete v programu.

 

  • Vabilo ministra (tif)
  • Vabilo galerija Dessa (pdf)
  • Program (pdf)