Skoči na vsebino

NOVICA

VIDEO: Novinarska konferenca o dogajanju v zasebnem zavodu Kengurujčki


Danes, 4. oktobra 2018, je bila na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport novinarska konferenca, na kateri sta ga. Vida Starič Holobar, vodja Sektorja za predšolsko vzgojo, in g. Tomaž Rozman, glavni inšpektor na Inšpektoratu RS za šolstvo in šport, dala pojasnila v zvezi z dogajanjem v zasebnem zavodu Kengurujčki.


Kot je uvodoma poudarila ga. Starič Holobar, gre pri zasebnem zavodu Kengurujčki za povsem nelegalnega izvajalca, ki kljub povsem jasnim določilom ni zaprosil ministrstva za registracijo ali za vpis v register javnoveljavnih programov. Poudarila je, da imamo opravka s primerom, ki ni urejen na nobenega od predpisanih načinov izvajanja javnoveljavnih programov ali zasebnih oblik varovanja predšolskih otrok.

 

»Potrebno je počakati, da se v ustreznih postopkih ugotovi katere določbe veljavne zakonodaje so bile pri tem kršene.« Ob tem je ga. Starič Holobar opozorila starše, da takrat, ko se odločajo kam, v katero obliko varovanja otrok vključiti svojega otroka, da to delajo s polno odgovornostjo. »Na naši spletni strani imajo dostopne vse sezname o registriranih in vpisanih izvajalcih javnoveljavnih programov oz. varuhov predšolskih otrok. Če jim kaj ni jasno, lahko tudi pokličejo na ministrstvo. Imajo pa tudi možnost, da neposredno od zasebnega izvajalca terjajo, da odgovorijo na vprašanje, ali imajo dovoljenje za to, da varujejo otroke.«     

 

 

VIDEO: Novinarska konferenca