Skoči na vsebino

NOVICA

Uvodno srečanje ministra dr. Pikala s predstavniki SVIZ

Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo se je danes, 2. oktobra 2018, srečal s predstavniki Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ). Šlo je za uvodno srečanje vodstva ministrstva in sindikata v tem mandatu, v katerem so se dotaknili nekaj najbolj aktualnih vprašanj, kot je položaj zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, predvidene spremembe na področju visokega šolstva in raziskovanja ter varno delovno okolje in preprečevanje nasilja v vzgoji in izobraževanju.  


Minister dr. Jernej Pikalo in glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj sta ocenila srečanje kot konstruktivno. Minister je po srečanju med drugim poudaril, da je sistem vzgoje in izobraževanja v Sloveniji tisti, ki je najbolj stabilen in razvojno naravnan in ki vleče Slovenijo naprej. »Potrebno je peljati vse aktivnosti glede vrednotenja delavcev v vzgoji in izobraževanju tako, da bo ta sistem še naprej ostal eden od najboljših družbenih podsistemov v Sloveniji.«

 

Kot je dejal minister, ministrstvo podpira prizadevanja sindikata za boljše vrednotenje dela v vzgoji in izobraževanju. »Delavci v vzgoji in izobraževanju imajo nekoliko težje pogoje napredovanja kot ostali zaposleni v državni in javni upravi, zato je prav, da so tudi oni po letih krize primerno nagrajeni za svoje delo.« Minister je tudi opozoril na jasne zaveze iz koalicijske pogodbe glede področja vzgoje, izobraževanja in znanosti, ki jih bomo v sodelovanju z ostalimi partnerji poskušali tudi uveljaviti.


Na današnjem srečanju so se dogovorili tudi, da se bodo predstavniki ministrstva in sindikata v širši sestavi srečevali periodično, približno na četrt leta.

 

 

VIDEO: Izjava ministra dr. Pikala                                                                  VIDEO: Izjava glavnega tajnika SVIZ Branimirja Štruklja