Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Novi minister za izobraževanje, znanost in šport je dr. Jernej Pikalo

V četrtek, 13. septembra 2018, je bila v državnem zboru imenovana nova Vlada RS pod vodstvom Marjana Šarca. Novi minister za izobraževanje, znanost in šport je postal dr. Jernej Pikalo, ki je na tem položaju zamenjal prejšnjo ministrico dr. Majo Makovec Brenčič. Primopredaja med njima je bila opravljena v petek, 14. septembra 2018.

 

Kot je ob tej priložnosti v izjavi za medije poudaril minister dr. Pikalo, so prioritete vlade na področju šolstva natančno opredeljene v koalicijski pogodbi. Pri tem je izpostavil zlasti novo zakonodajo na področju visokega šolstva in znanosti, pa tudi potrebne popravke zakonodaje na področju osnovnih in srednjih šol. Odločitev Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ), da znova aktivira stavko v vzgoji in izobraževanju, je bila po besedah ministra pričakovana. Kot je dejal, pričakuje, da se bodo centralna pogajanja kmalu začela in da bodo tudi uspešno končana. »Šolski sistem je tisti, ki je stabilizacijski v tej državi in temu primerno ga je treba nagraditi,« je še dejal minister dr. Pikalo.

 

Ministrstvo zapuščam v dobri kondiciji, seveda pa se vedno najde prostor za izboljšave, pa je ob primopredaji dejala dr. Maja Makovec Brenčič in novi ekipi, v kateri sta tudi državna sekretarka Martina Vuk in državni sekretar dr. Jernej Štromajer, zaželela uspešno delo.