Skoči na vsebino

NOVICA

Nov portal mlad.si - vse informacije za mlade na enem mestu

Urad RS za mladino je že leta 2010 vzpostavil spletni portal mlad.si, kjer so bile objavljene novice o dogajanju v mladinskem sektorju na nacionalni in lokalni ravni. Da bi lahko vsi mladi dobili vse za njih relevantne informacije na enem spletnem mestu, pa se je Urad RS za mladino v okviru vladnega projekta Vem za mlade lotil vzpostavitve novega portala www.mlad.si . Ta je začel delovati v tem tednu.

 

Namen novega portala je v prvi vrsti sprejeti enega ključnih izzivov, povezanih z opolnomočenjem mladega posameznika na poti v odraslost, to je zagotavljanje koristnih, kvalitetnih, pravočasnih in mladim prilagojenih informacij. Mlade uporabnike portal usmerja tudi v storitve e-uprave, kjer bodo lahko različne postopke, od vpisa na šole in fakultete do urejanja prevozov in bivanja, opravljali kar preko spleta. S portalom želimo tudi povezati mlade iz vse Slovenije. Na novem portalu bodo mladi našli tudi novice iz sveta zabave, informacije o dogodkih ter o možnostih sodelovanja v kateri od mladinskih organizacij. Za ta namen jim je oblikovan prvi e-zemljevid v Sloveniji, s katerim portal mlade vabi, da poiščejo mladinske organizacije in organizacije za mlade s statusom v javnem interesu v mladinskem sektorju, ki delujejo v bližini njihovega kraja bivanja.

 

Pri nastajanju portala je sodelovala širša skupina predstavnikov mladih, tako s strani študentov kot tudi vlade. Da bi dosegli čim več mladih uporabnikov in pritegnili njihovo pozornost, so v Uradu RS za mladino pripravili tudi promocijske aktivnosti na družbenih omrežjih FB mlad.si, Roka Predina pa povabili, da je pod okriljem londonske produkcijske hiše Trunk Animation izdelal promocijski film portala.