Skoči na vsebino

NOVICA

Novinarska konferenca: Nacionalni mesec skupnega branja - NMSB 2018

 

Med 8. septembrom (mednarodnim dnevom pismenosti) in 8. oktobrom 2018 (zaključek Tedna otroka®) bo prvič potekala vseslovenska akcija Nacionalni mesec skupnega branja 2018 (NMBS 2018).

 

Cilj pobude Bralnega društva Slovenije, Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društva slovenskih pisateljev, Mariborske knjižnice, Mestne knjižnice Kranj, Mestne knjižnice Ljubljana, Slovenske sekcije IBBY, Združenje slovenskih splošnih knjižnic in Zveze bibliotekarskih društev Slovenije je povezati vse, ki v Sloveniji skrbimo za spodbujanje branja in bralne kulture z namenom dviga bralne kulture in bralne pismenosti vseh prebivalcev v Sloveniji in zamejstvu.

 

Častna pokrovitelja akcije sta predsednik republike Borut Pahor in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO, aktivno pa se ji kot partner pridružujemo tudi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

 

Projekt bomo podrobneje predstavili na novinarski konferenci, v četrtek, 6. septembra 2018, ob 10.30 uri na Ministrstvu za kulturo (Maistrova 10, Ljubljana).

 

Sodelovali bodo:

  • dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport;
  • Anton Peršak, minister za kulturo;
  • Renata Zamida, direktorica Javne agencije za knjigo RS; 
  • mag. Savina Zwitter, predsednica Bralnega društva Slovenije;
  • Petra Potočnik, nacionalna koordinatorka projekta NMBS 2018 in
  • mag. Andrej Sotošek, direktor Andragoškega centra Slovenije.  

Več informacij je dostopnih na spletni strani NMBS 2018.

 

Vabilo (pdf)