Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

16. avgust 2018 je rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov

 

Približuje se rok za oddajo prošenj za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov visokošolskega študija v (zasebnih) študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2018/19.


Študenti visokošolskih študijskih programov, ki želijo koristiti pravico do subvencije za bivanje morajo prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja oddati do 16. avgusta 2018 preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov.


V študijskem letu 2018/19 je skupaj razpisanih 11.941 mest za subvencionirano bivanje, za sprejem 4.050 in 7.876 za podaljšanje bivanja ter 15 mest, ki so namenjena študentom s priznano mednarodno zaščito.


Višina subvencije za bivanje študentov za študijsko leto 2018/19 je 21,50 EUR/študenta za javne študentske (dijaške) domove ter 32 EUR/študenta za zasebne študentske domove in zasebnike.


Razpis in pregled razpoložljivosti subvencij za bivanje po visokošolskih središčih in krajih kapacitet sta objavljena tukaj