Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Dobrih 16 milijonov evrov za izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela

Objavljen je rezultat javnega razpisa »Izvajanje programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja v letih 2018–2022«.

 

Namen javnega razpisa, ki je bil objavljen dne 1. 6. 2018, je povečati vključenost zaposlenih v programe nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter izboljšati njihove kompetence zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti med področji dela ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

V sklopu javnega razpisa za izbor operacije je prispela ena prijava, ki jo je Komisija za izvedbo postopka javnega razpisa pregledala in ocenila na podlagi pogojev in meril navedenih v razpisni dokumentaciji ter predlagala ministrici za izobraževanje, znanost in šport v izbor.

 

Ministrica je potrdila izbor in sofinanciranje projekta v skupni vrednosti 16.815.893,80 EUR prejemniku Šolski center Nova Gorica, pri čemer je 10.089.536,28 EUR namenjenih Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija, 6.726.357,52 EUR pa je namenjenih Kohezijski regiji Zahodna Slovenija.    

 

Javni razpis za dodelitev sredstev delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.