Skoči na vsebino

NOVICA

Spodbuda za mobilnost za študente iz socialno šibkejših okolij - poziv za oddajo vloge

 

Program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2016 (program) se je izvajal kot neposredna potrditev operacije – program potencialnega upravičenca, ki je bil predhodno izbran prek programa Erasmus+. Upravičen strošek programa je bila spodbuda za socialno šibkejše v višini 270 eur na mesec študentom iz socialno šibkejših okolij.

 

Cilji programa je bilo izboljšanje udeležbe študentov iz socialno šibkejših okolij na izmenjavah v tujini (mednarodna mobilnost) ter posledično povečanje učinka mednarodne mobilnosti in pridobivanja novih kompetenc za potrebe trga dela ob komplementarnem financiranju mobilnosti v okviru Operativnega programa 2014-2020 prek programa Erasmus+.

 

Upravičenci programa, ki so oddali vlogo in podpisali pogodbo o sofinanciranju, so Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem, Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin, Skupnost višjih strokovnih šol Republike Slovenije, Fakulteta za tehnologijo polimerov ter Visoka šola za varstvo okolja. V okviru programa so bile dodeljene spodbude za socialno šibkejše 433 študentom iz socialno šibkejših okolij, v višini 625.050,00 eur sredstev iz Evropskega socialnega sklada.


Še vedno so v izvajanju operacije, ki so bile izbrane na Pozivu za oddajo vloge za program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2017, s koncem prejšnjega meseca pa je bil objavljen tudi nov Poziva za oddajo vlog za program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za obdobje od 2018 do 2020. Več  na spletni strani ministrstva.