Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Objavljena sta razpisa v podporo internacionalizaciji visokega šolstva

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil dva razpisa v podporo internacionalizaciji visokega šolstva. Prvi razpis je Javni razpis financiranja projektnih gostovanj na slovenskih visokošolskih zavodih. Predmet javnega razpisa je financiranje pedagoškega in/ali raziskovalnega sodelovanja slovenskih strokovnjakov z doktoratom znanosti, ki že dlje časa delujejo v tujini, na slovenskih visokošolskih zavodih za en do dvanajstmesečno pedagoško in/ali raziskovalno sodelovanje v Republiki Sloveniji. Pedagoško in/ali raziskovalno sodelovanje se mora pričeti v obdobju od 1. 1. 2018 do vključno 31. 12. 2018.


Javni razpis za financiranje študijskega oziroma znanstvenega obiska študentov v tujini pa je namenjen štipendiranju študijskih oziroma znanstvenih obiskov dodiplomskih, magistrskih ali doktorskih študentov, vpisanih na visokošolskih zavode v Republiki Sloveniji, pri slovenskih profesorjih, ki delujejo na akreditiranih ustanovah v tujini.  Sredstva so namenjena štipendiranju vsaj 3 do največ 10 tedenskega študijskega ali znanstvenega obiska študentov v tujini v obdobju od 1. 1. 2018 do vključno 31. 12. 2018.