Skoči na vsebino

NOVICA

»Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 51. MOS v Celju

Na 51. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, ki bo v Celju od 11. do 16. septembra, se bodo skupno, že tretjič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva« predstavile poglavitne raziskovalne inštitucije v Sloveniji. Na ogled bodo vrhunske tehnologije z različnih področij, kot so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, IT, bionika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije in drugo.

 

Poudarek bo na predstavitvi novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij, novodobnih poklicih in sodobnih izobraževalnih programih. Letošnje stičišče bo usmerjeno predvsem na področje mikro, bio in nanotehnologij ter vesoljskih tehnologij.  Stičišče bo tako predstavljalo priložnost za promocijo slovenske znanosti, predvsem pa tudi priložnost za intenzivnejše sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero. 

 

V hali L celjskega sejmišča bodo predstavljeni tudi primeri dobre prakse sodelovanja med razvojno-raziskovalnimi inštitucijami in podjetji oz. gospodarstvom. Vodja projekta je Janez Škrlec, član Sveta za znanost in tehnologijo RS.

 

Svoje delo in znanstvena dognanja bodo na MOS predstavili: Institut Jožef Stefan, Kemijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza v Ljubljani, Univerza v Novi Gorici, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko - UM, Fakulteta za elektrotehniko UL, Fakulteta za strojništvo - UL, Naravoslovnotehniška fakulteta - UL (oddelek  - OTGO) ter Center odličnosti Nanocenter in Center odličnosti NAMASTE,  Slovensko Inovacijsko Stičišče Evropsko Gospodarsko Interesno Združenje  (SIS EGIZ), Visoka šola za bioniko na Ptuju, Višja strokovna šola ŠC Ptuj, Fakulteta za informacijske študije Novo Mesto, Pedagoška fakulteta - UM,  Fakulteta za energetiko - UM, Ekonomsko – poslovna fakulteta – UM, Fakulteta za varnostne vede - UM, Fakulteta za strojništvo – UM, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo – UL,  Center za prenos tehnologij in inovacij na IJS (CTT IJS), GZS, ter visokotehnološka podjetja: Skylabs d.o.o, Cosylabs d.d, EKOSEN d.o.o, PIPISTREL d.o.o, RLS d.o.o,  EUREL d.o.o, Dobre rešitve d.o.o, PS d.o.o iz Logatca, Miel Elektronika d.o.o, DUOL d.o.o, Makro Team d.o.o, MyCol d.o.o , Bucik d.o.o, Nanotul d.o.o, ROTO d.o.o, INTRI d.o.o, Saving d.o.o, INEA d.o.o, Fotona d.o.o, Inštitut za okoljevarstvo in senzorje d.o.o, TECES  in mnogi drugi.