Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič na ministrski konferenci evropskega visokošolskega prostora v Parizu

V Parizu se bo v četrtek in petek, 24. in 25. maja, odvijala ministrska konferenca evropskega visokošolskega prostora ( EHEA), ki ga sestavlja 48 držav, pa tudi pomembni deležniki kot so Evropska študentska organizacija, Evropsko združenje univerz, Evropski register za zagotavljanje kakovosti v visokem šolstvu ( EQAR), Evropska komisija, Svet Evrope in drugi. EHEA si prizadeva za večjo mobilnost študentov in visokošolskega osebja, njen cilj pa je tudi ohranjanje tristopenjske strukture študija ter zagotavljanje kakovosti visokega šolstva.


Pariške konference se bo udeležila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič. Ob robu konference se bo sestala z estonsko ministrico za izobraževanje in znanost Mailis Reps ter z bolgarsko namestnico ministra za izobraževanje in znanost, Denitso Sachevo. V slovenski delegaciji sta tudi prorektorica za področje pedagoškega dela Univerze v Ljubljani dr. Branka Kalenić Ramšak in predsednik Študentske organizacije Slovenije Jaka Trilar.


Prvi dan konference, v četrtek popoldne, bodo udeležence konference nagovorili evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mlade in šport Tibor Navracsics, generalna direktorica UNESCO Audrej Azoulay in predsednik francoske vlade Edouard Philippe.
Pariška konferenca je priložnost za krepitev sodelovanja med državami za boljšo prihodnost visokega šolstva. Ministrice in ministri bodo zadnji dan konference, v petek, 25. maja, sprejeli Pariški komunike, v katerega zapišejo usmeritve visokošolskega prostora za prihodnja tri leta.