Skoči na vsebino

NOVICA

Objavljen je razpis za mednarodne nagrade L'ORÉAL-UNESCO za življenjsko delo »For Women in Science« 2019

 

Objavljen je mednarodni razpis nagrad UNESCO-L'Oreal za življenjsko delo v okviru programa Za ženske v znanosti 2019, ki jih vsako leto prejme pet vodilnih izjemno uspešnih znanstvenic s področja naravoslovnih znanosti.

 

Gre za nagrade za življenjsko delo v okviru programa Za ženske v znanosti 2019 v višini 100.000 EUR, ki so namenjene izjemno uspešnim znanstvenicam s področja naravoslovnih znanosti in jih vsako leto jih prejme pet vodilnih znanstvenic, iz vsakega kontinenta po ena. Tokratni razpis je namenjen znanstvenicam s področja fizikalnih znanosti, matematike in računalništva (več informacij najdete v priponki). Pomen teh nagrad za življenjsko delo je izjemen, saj sta v preteklih letih kar dve njihovi dobitnici prejeli po tem priznanju tudi Nobelovo nagrado.

 

Kandidatke lahko predlagajo univerze ali znanstveno-raziskovalne ustanove do 29. junija 2018. Vabimo vas, da predlagate primerno slovensko kandidatko prek spletne platforme: http://www.forwomeninscience.com.

 

Vljudno vas prosimo, da nas o vaši nameri za nominacijo obvestite. Prav tako smo vam za vse dodatne informacije in pojasnila na razpolagi na e-naslovu: barbara.urbanija@gov.si.