Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič bo obiskala podjetje Bia Separations v Ajdovščini


Jutri, 13. aprila 2018, ob 11. uri bo ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič obiskala podjetje Bia Separations v Ajdovščini (Mirce 21, 5270 Ajdovščina). Ministrica si bo v družbi vodstva podjetja najprej ogledala laboratorije in proizvodnjo, nato pa bodo predstavniki podjetja v konferenčni dvorani podjetja ministrici povedali več o podjetju, o vrhunskih laboratorijih in o razvoju podjetja v zadnjih letih.  


Po koncu obiska, predvidoma ob 12.15, je predviden fototermin in izjava za medije.


Podjetje Bia Separations je visokotehnološko podjetje na področju razvoja materialov za čiščenje biofarmacevtskih zdravil. V podjetju so iznašli orodje za učinkovito ločevanje "zrna od plev" na molekulski ravni - CIM-monolite. Je razvojno naravnano podjetje, ki stremi k zaposlovanju visoko usposobljenih kadrov. Trenutno zaposlujejo 55 ljudi, od tega je 11 doktorjev znanosti. Podjetje je v letu 2017 ustvarilo 4,5 milijona evrov prihodkov, kar je  14 odstotkov več od načrtov finančnega prestrukturiranja. Čisti dobiček je s 625.335 evri načrtovanega presegel za 17-krat.