Skoči na vsebino

NOVICA

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič na Kulturnem bazarju 2018


Jutri, 5. aprila 2018, med 9. in 20. uro, bo v Cankarjevem domu potekal jubilejni, deseti Kulturni bazar 2018. Osrednja tema letošnjega Kulturnega bazarja so Evropsko leto kulturne dediščine 2018, Cankarjevo leto 2018 in medgeneracijsko povezovanje na področju kulture.


Na Kulturnem bazarju bo prisotna tudi ministrica dr. Maja Makovec Brenčič, ki se bo ob 13. uri v Štihovi dvorani Cankarjevega doma skupaj z ministrom za kulturo dr. Antonom Peršakom udeležila okrogle mize o partnerstvu obeh ministrstev na področju kulturno-umetnostne vzgoje.


Sklepne prireditve, ki bo ob 18. uri v Linhartovi dvorani CD, se bo udeležil državni sekretar dr. Tomaž Boh, ki bo imel nagovor.


Kulturni bazar 2018 prinaša bogat program strokovnega usposabljanja. Na ta dan se bo zvrstilo skupaj okoli petdeset dogodkov. Manjši del vsebin bo namenjen tudi organiziranim skupinam otrok in mladih iz vzgojno-izobraževalnih zavodov Program in podrobnejše informacije najdete na spletni strani: http://www.kulturnibazar.si/domov/


Kulturni bazar skupaj pripravljamo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za okolje in prostor, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije. Z njim  želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.


Izvršni producent Kulturnega bazarja je Cankarjev dom v Ljubljani.