Skoči na vsebino

NOVICA

Približuje se rok za oddajo prijave za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe ter v višješolsko izobraževanje v študijskem letu 2018/19 – 30. marec 2018

 

Prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/19 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode se počasi zaključuje. Prijavo za vpis kandidati lahko oddajo preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ le še do petka, 30. marca 2018, in sicer ali s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali z uporabniškim imenom in geslom. Vsak kandidat lahko odda eno prijavo za vpis, kjer po prednostnem vrstnem redu izbere največ tri študijske programe, v katere se želi vpisati in za katere izpolnjuje oziroma bo do rokov izpolnjeval pogoje za vpis. Pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov, saj bo kandidat uvrščen v prvega, za katerega bo izpolnil vse pogoje. Kandidati naj zato izberejo le tiste študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala.

 

30. marca 2018 se zaključi tudi prvi prijavni rok za vpis v višješolsko izobraževanje. Kandidati za vpis v višje strokovne šole se prijavite z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe . Izpolnjen prijavni obrazec natisnite s spletne strani in ga pošljite s priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi, na  naslov: Višješolska prijavna služba, Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000  Celje. Oddati smete samo eno prijavo, na katero pa lahko napišete oziroma se prijavite v največ tri višje strokovne šole oziroma v tri različne višješolske študijske programe. Vrstni red zapisanih šol in višješolskih študijskih programov je zelo pomemben, saj boste uvrščeni v prvega, za katerega boste izpolnili vse vpisne pogoje.