Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Nogometni kampi za otroke iz depriviligiranih okolij

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport smo se odločili, da podpremo projekt Nogometne zveze Slovenije in Rdečega križa Slovenije in pomagamo pri izvedbi nogometnih kampov v mladinskem zdravilišču Debeli rtič za otroke iz depriviligiranih okolij. Gre za projekt, ki ga sofinancira Združenje evropskih nogometnih zvez UEFA oziroma Uefin sklad za otroke.


UEFA sofinancira stroške bivanja in treniranja otrok v zdravilišču Debeli rtič, na ministrstvu pa smo se odločili izvedbo projekta podpreti tako, da smo, v sodelovanju s pisarno UNRWA na Zahodnem bregu, udeležbo na nogometnem kampu omogočili tudi otrokom iz treh mest v Palestini (Zahodni breg). Zagotovili smo namreč sredstva, povezana s prevozom otrok (letalske vozovnice, lokalni prevoz, mednarodno zavarovanje, vize) za 15 otrok in tri spremljevalce z Zahodnega brega, v skupni vrednosti 20.100 evrov.


Otroke, ki se udeležujejo nogometnega kampa v zdravilišču Debeli rtič, bo obiskala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič (in sicer v četrtek, 29. marca, ob 15. uri).