Skoči na vsebino

NOVICA

Novinarska konferenca: Kulturni bazar 2018


    
Letos mineva deset let od prvega Kulturnega bazarja, prireditve, kateri glavni namen je strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo. Kulturni bazar, ki bo 5. aprila 2018, bo tudi tokrat gostil Cankarjev dom, izvršni producent bazarja.

 

Še pred prireditvijo, v torek, 27. marca 2018, ob 11. uri bo v Klub Lili Novy v Cankarjevem domu novinarska konferenca, na kateri bomo predstavili  bogat in zanimiv program letošnjega strokovnega usposabljanja (predstavitve, predavanja, delavnice …). Osrednja tema programa je Evropsko leto kulturne dediščine 2018, posebno pozornost pa namenjamo tudi Cankarjevemu letu 2018 in medgeneracijskemu povezovanju na področju kulture.

 

O projektu in pomenu kulturno-umetnostne vzgoje bodo govorili:

– Nataša Bucik, nacionalna koordinatorka za kulturno-umetnostno vzgojo na Ministrstvu za kulturo,
– Nada Požar Matijašič, nacionalna koordinatorka za kulturno-umetnostno vzgojo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport,  
– Vladimir Pirc, nacionalni koordinator za kulturno-umetnostno vzgojo na Zavodu RS za šolstvo, ter
– Barbara Rogelj, vodja kulturnovzgojnega programa v Cankarjevem domu.

 

Ob deseti obletnici Kulturnega bazarja bodo govorci posebno pozornost namenili razvoju projekta skozi desetletje ter predstavili program in novosti.

Novinarsko konferenco bo povezovala Barbara Rogelj.

 

Organizatorji nacionalnega projekta kulturno-umetnostne vzgoje KULTURNI BAZAR smo: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo, Zavod RS za šolstvo ter izvršni producent Cankarjev dom, skupaj s partnerji, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za okolje in prostor, ter pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO.