Skoči na vsebino

NOVICA

Na sejmu MEDICAL tudi predstavitev novih tehnologij in inovacij

V Gornji Radgoni bo od 17. do 19. aprila 3. Mednarodni sejem sodobnega zdravstva MEDICAL. V okviru sejma bodo predstavljene tudi nove tehnologije v sodobni medicini, nadgrajen bionski človek in visokotehnološke inovacije.


Janez Škrlec, član Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije bo s partnerji (inštituti, fakultetami, strokovnimi šolami in drugimi) predstavil: nove podporne tehnologije v sodobni medicini (dinamične vsadke, črpalke, senzorske sisteme), povezane z bioniko, mikro in nanotehnologijo. V okviru predstavitve bodo predstavljene tudi naslednje tehnologije: MEMS, BioMEMS, NEMS, MOEMS, laboratoriji in reaktorji na čipu in drugo. Predstavljen bo tudi nadgrajeni bionični človek – lutka za izobraževalne namene bodočih inženirjev bionike in medicinske tehnike.


Laboratorij za sistemsko programsko opremo, ki ga na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru vodi prof. dr. Aleš Holobar, bo predstavil vmesnike za neinvazivno spremljanje in vizualizacijo aktivnosti skeletnih mišic med rehabilitacijo in vadbo.
Predstavitev novih tehnologij in inovacij podpira kot pokrovitelj tudi Direktorat za znanost na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.