Skoči na vsebino

NOVICA

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič na prvem evropskem vrhu o izobraževanju

Na pobudo evropskega komisarja za  izobraževanje, kulturo, mladino in šport Tiborja Navracsicsa bo v Bruslju v četrtek, 25. januarja, prvi evropski vrh o izobraževanju. Udeležila se ga bo tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.
 
Dogodek bo zajemal več kot 25 razprav, ki se bodo osredotočale na gradnjo prihodnjega evropskega izobraževalnega prostora, na inkluzivno izobraževanje, temeljna znanja in spretnosti ter na razpravo o tem, katere spretnosti bomo potrebovali v prihodnjem desetletju.

Vrh bo v razpravah povezal celotni izobraževalni sektor in širšo družbo – ministre, akademike, predstavnike gospodarstva, odločevalce in civilno družbo – z namenom skupnega dela na poti do političnega soglasja o tem, kako prenoviti in posodobiti izobraževalne sisteme za krepitev in spodbujanje bolj pravične evropske družbe.  

 

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič bo skupaj s portugalskim in španskim ministrom ter s predsednico združenja estonskih učiteljev sodelovala v panelu visokih predstavnikov na temo temeljnih znanj in spretnosti.

 

Ob robu izobraževalnega vrha se bo ministrica dr. Makovec Brenčič srečala tudi s komisarjem Navracsicsem.