Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Začenja se Evropski teden športa 2017 #BEACTIVE (23. - 30. september)


Evropski teden športa letos obeležujemo med 23. in 30. septembrom 2017.  Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje ostaja #beactive (Bodite aktivni), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti, ne le med tednom športa, temveč vse leto. V Sloveniji je nacionalni koordinator projekta Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje ter Ministrstvom za kulturo.


V ta namen je bila danes, 22. septembra, na peronu glavne železniške postaje v Ljubljani novinarska konferenca, ki se jo je udeležila tudi ministrica dr. Maja Makovec Brenčič. Ministrica je med drugim poudarila, da je v Sloveniji šport vrednota, kar smo lahko še posebej občutili v zadnjih dneh ob izjemnih uspehih naših športnikov ter dodala, da šport povezuje in krepi Slovenijo. Kot ministrica bo še naprej spodbujala čim več gibanja in ukvarjanja s športom v Sloveniji. "Sredstva, ki smo jih že lani na MIZŠ dodatno zagotovili za šport in športno infrastrukturo, so šla v prave roke," je dejala ministrica in dodala, da si bo tudi v prihodnje prizadevala za povečanje sredstev za šport.


V času Evropskega tedna športa se bo v Sloveniji odvila cela vrsta dogodkov, med katerimi velja izpostaviti projekt za naše najmlajše športne navdušence. Olimpijski festival bo letos, že tretjič zapored, na enem mestu predstavil več kot 40 športnih disciplin. Dogodek je namenjen otrokom in njihovemu stiku s športom, spoznavanju športnega duha in fair playa, obogateno z delčkom olimpijske izkušnje.

Podrobnosti o vseh dogodkih v okviru Evropskega tedna športa najdete na tej povezavi.