Skoči na vsebino

NOVICA

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič na delovnem obisku v Celju


V petek, 15. septembra 2017, se bo ministrica dr. Maja Makovec Brenčič mudila v Celju.

 

Ob 11. uri bo na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju obiskala Stičišče znanosti in gospodarstva. Pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ga že drugič organizira Janez Škrlec, član Sveta za znanost in tehnologijo RS. Stičišče je odlična priložnost za promocijo slovenske znanosti ter primer in priložnost tesnejšega sodelovanja med znanstveno in gospodarsko sfero. Ministrica bo na voljo za izjave za medije ob 11.30.


Pred tem, ob 10. uri, se bo državni sekretar dr. Tomaž Boh udeležil okrogle mize »Zavezništvo za mlade«. Okrogla miza bo potekala v Mali kongresni dvorani Celjskega sejma.


Ob 12. uri se bo ministrica udeležila še slavnostnega odprtja telovadnice ob I. Gimnaziji v Celju, kjer bo imela tudi nagovor. Vrednost investicije znaša 2.981.075,00 EUR. Gimnazija je  zagotovila 457.368,92 EUR, ostalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Telovadnica ima 3 vadbene površine s 1.561 m2 v pritličju in cca. 400m2  metrov v nadstropju (kabineti za učitelje, tribune, hodniki).