Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Slovenija dobro vključuje digitalizacijo v družbene procese

Na prvem forumu Slovenske digitalne koalicije, ki je bil 4. julija na GZS, so udeleženci ugotavljali, da je digitalizacijo Slovenija že dobro vključila v družbene procese. Napredek Slovenije na tem področju je pohvalila tudi ministrica dr. Maja Makovec Brenčič, a hkrati opozorila, da povprečen Slovenec, starejši od 45 let, po ugotovitvah raziskav nima dovolj tehnoloških in digitalnih kompetenc. Razveseljivo je, da je stanje na tem področju precej boljše med mladimi starimi do 25 let. Zato je pomembno krepiti zavedanje o pomenu vseživljenjskega učenja, saj to krepi prilagodljivost, je dejala ministrica.


Sicer pa ministrstvo digitalizaciji namenja precej pozornosti na vseh ravneh izobraževanja, je dodala in izpostavila nekaj projektov kot so razvoj kompetenc učiteljev,  krepitev inovativnih odprtih učnih okolij in dvigovanje bralne pismenosti.

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič je opozorila še na septembrski Svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih, ki bo v Ljubljani. S tem prestižnim mednarodnim dogodkom želi Slovenija poudariti, da je njena vizija svobodnega in odprtega dostopa do akademskega znanja, v obliki odprtih spletnih vsebin, odprtega izobraževanja in pametnih tehnologij, pravi pristop v smeri reševanja svetovnega digitalnega razkoraka v izobraževanju in prenosu znanja.