Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Obisk Vlade RS v Savinjski regiji

V okviru vladnega obiska v Savinjski regiji je državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Tomaž Boh danes, 10. maja, obiskal več izobraževalnih zavodov: OŠ Hudinja Celje, Gimnazijo Celje Center ter Mednarodno fakulteto za družbene in poslovne študije. V Savinjski regiji je 14 samostojnih vrtcev in 16 vrtcev v sestavi osnovnih šol, 58 osnovnih šol, 56 podružničnih šol, 11 javnih srednješolskih zavodov, 5 javnih višjih strokovnih šol ter 6 visokošolskih zavodov.  

V Celjskem mladinskem centru je bil v okviru obiska vlade in ob podpori Mreže MaMa in Celjskega mladinskega centra organiziran dialog z mladimi. Poleg dr. Boha so v pogovoru sodelovali še: Barbara Radovan, Ministrstvo za okolje in prostor, Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije, Željko Cigler, predstavnik MO Celje ter Primož Brvar, direktor Nepremičnine Celje d.o.o.. Osrednja tema pogovora je bila povezanost stanovanjske problematike z izobraževanjem, zaposlovanjem in posebnostmi lokalnega okolja in prostora. Dr. Boh je med drugim poudaril, da so mladi pomemben partner ministrstva pri oblikovanju rešitev. Mladi se aktivno vključujejo v številne projekte, ki so jim na voljo. Od uvedbe novega programa Erasmus+ z letom 2014 pa vse do konca leta 2016 je projekte na področju mladine v program prijavilo že 165 mladinskih in drugih organizacij, ki delujejo na področju mladinskega dela. "V projekte, sprejete v Sloveniji, je bilo v letih 2014-2016 vključenih 12.900 mladih," je poudaril dr. Boh.

Že včeraj, na prvi dan vladnega obiska, pa se je dr. Boh s sodelavci z ministrstva udeležil srečanja, ki ga je organizirala Savinjsko-Šaleška gospodarska zbornica skupaj z zainteresiranimi predstavniki gospodarstva na temo sodelovanja visokošolskih zavodov in gospodarstva. Predstavniki gospodarstva so podprli obstoječe mehanizme sodelovanja, kot je npr. javni razpis "Po kreativni poti do praktičnega znanja", v okviru katerega je za izvajanje projektnih aktivnosti do leta 2020 namenjenih 20 milijonov EUR iz sredstev MIZŠ in sredstev evropske kohezijske politike. Oboji so se zavzeli za še bolj okrepljeno sodelovanje v prihodnje.