Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ZNANOST

 • 3. 2. 2015 Uspeh slovenskih prijaviteljev na razpisu Evropske komisije WIDESPREAD-2014-1 TEAMING, za vzpostavitev centrov odličnosti, v okviru tematske prioritete »Spreading excellence and widening participation«

  V petek, 30. 1. 2015 je Evropska komisija objavila rezultate prve faze razpisa WIDESPREAD-2014-1 TEAMING, v okviru katere bo izbranim prijaviteljem v naslednjih 12 mesecih sofinancirala pripravo poslovnega načrta za vzpostavitev  centra odličnosti.

  Med 31 izbranimi predlogi sta bila uspešna dva slovenska predloga in sicer Univerza v Ljubljani (Medicinska fakulteta) s predlogom: Center za translacijsko medicino (ARTEMIDA), v sodelovanju z inštitutom Karolinska (Švedska) in EMBL-EBI (Združeno kraljestvo) in Univerza na Primorskem s predlogom: Ceter odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja (InnoRenew CoE), v sodelovanju z inštitutom Fraunhofer (Nemčija).

  Izbranim prijaviteljem iskreno čestitamo!

  Več na spletni strani Evropske komisije.
 • 10. 12. 2014 Obvestilo o uvedbi e-računov 1. 1. 2015 na MIZŠ (doc)

  V skladu s 26. členom Zakona morajo proračunski uporabniki od 1.1.2015 dalje prejemati račune za dobavljeno blago in opravljene storitve izključno v elektronski obliki (e-računi). To pomeni, da morajo pravne in fizične osebe za dobavljeno blago, izvedene storitve ali izvedene gradnje pošiljati ministrstvu e-račune.

 • 9. 12. 2014 Poziv za podoktorske štipendije za raziskovalno delo na Japonskem v letu 2015 za raziskovalce iz Republike Slovenije. Rok za prijavo je 30. april 2015. 

 • 11. 2. 2014 Poziv za podoktorske štipendije za raziskovalno delo na Japonskemv letu 2014 za raziskovalce iz Republike Slovenije. Tri štipendije so namenjene mladim, obetavnim raziskovalcem za raziskovalno delo pod vodstvom japonskih znanstvenikov na japonskih raziskovalnih inštitutih in univerzah.

 


Arhiv