Skoči na vsebino

ZNANOST

 • 3. 2. 2015 Uspeh slovenskih prijaviteljev na razpisu Evropske komisije WIDESPREAD-2014-1 TEAMING, za vzpostavitev centrov odličnosti, v okviru tematske prioritete »Spreading excellence and widening participation«

  V petek, 30. 1. 2015 je Evropska komisija objavila rezultate prve faze razpisa WIDESPREAD-2014-1 TEAMING, v okviru katere bo izbranim prijaviteljem v naslednjih 12 mesecih sofinancirala pripravo poslovnega načrta za vzpostavitev  centra odličnosti.

  Med 31 izbranimi predlogi sta bila uspešna dva slovenska predloga in sicer Univerza v Ljubljani (Medicinska fakulteta) s predlogom: Center za translacijsko medicino (ARTEMIDA), v sodelovanju z inštitutom Karolinska (Švedska) in EMBL-EBI (Združeno kraljestvo) in Univerza na Primorskem s predlogom: Ceter odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja (InnoRenew CoE), v sodelovanju z inštitutom Fraunhofer (Nemčija).

  Izbranim prijaviteljem iskreno čestitamo!

  Več na spletni strani Evropske komisije.
 • 10. 12. 2014 Obvestilo o uvedbi e-računov 1. 1. 2015 na MIZŠ (doc)

  V skladu s 26. členom Zakona morajo proračunski uporabniki od 1.1.2015 dalje prejemati račune za dobavljeno blago in opravljene storitve izključno v elektronski obliki (e-računi). To pomeni, da morajo pravne in fizične osebe za dobavljeno blago, izvedene storitve ali izvedene gradnje pošiljati ministrstvu e-račune.

 • 9. 12. 2014 Poziv za podoktorske štipendije za raziskovalno delo na Japonskem v letu 2015 za raziskovalce iz Republike Slovenije. Rok za prijavo je 30. april 2015. 

 • 11. 2. 2014 Poziv za podoktorske štipendije za raziskovalno delo na Japonskem v letu 2014 za raziskovalce iz Republike Slovenije. Tri štipendije so namenjene mladim, obetavnim raziskovalcem za raziskovalno delo pod vodstvom japonskih znanstvenikov na japonskih raziskovalnih inštitutih in univerzah.

 


Arhiv