Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ARHIV 2013

 • 9. 12. 2013 Veleposlaništvo Indije vabi na mednarodno tekmovanje likovnih delShankar's International Children Competition (SICC) v Indiji.

  Vabilo (pdf)

  Na tekmovanju vsako leto sodelujejo otroci med petim in šestnajstim letom starosti iz 130 držav. Rok za prijavo za sodelovanje na tekmovanju je 31. december 2013. Podrobnejše informacije o tekmovanju so dosegljive na spletni strani. Sodelovanje na navedenem tekmovanju je v skladu s Programom sodelovanja v kulturi, umetnosti, izobraževanju, znanosti, športu in medijih med Vlado Republike Slovenije in Vlado Indije za obdobje 2010-2014.

 • 27. 11. 2013 Ta veseli dan kulture. 3. december – dan odprtih vrat slovenske kulture

  V Prešernovem letu 2000 je ministrstvo za kulturo začelo s pobudo dneva odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov. Z leti se je preoblikovala v Ta veseli dan kulture in prerasla v množičen kulturni dogodek, na ta dan se najlepše združujeta dostopnost in želja po kulturi.

  Tudi letos bodo v torek, 3. decembra, svoja vrata odprli številni kulturni zavodi in ustanove, zvrstili se bodo brezplačne predstave (za nekatere si je predhodno potrebno zagotovit brezplačne vstopnice), razstave, koncerti, predavanja, vodenja in delavnice. Kulturne ustanove, ki so se tudi letos številčno odzvale pobudi, pripravljajo skupno več kot 300 različnih brezplačnih dogodkov v šestdesetih krajih po Sloveniji, na več kot 160 različnih lokacijah.

  Seznam prireditev po Sloveniji je objavljen na spletnih straneh ministrstva.


 • 20. 9. 2013 Komisija za preprečevanje korupcije objavlja ustvarjalni natečaj za osnovne šole "Pismo poslancem" (pdf)

 • 6. 9. 2013 Obvestilo o poteku nacionalnega projekta "Rastem s knjigo OŠ 2013" v šolskem letu 2013/14 in program obiska v splošnih knjižnicah (pdf)

 • 4. 9. 2013 Poslanica Bralnega društva Slovenije ob Mednarodnem dnevu pismenosti (doc)

 • 21. 8. 2013 Začetek šolskega leta - preventivno sporočilo za izboljšanje varnosti otrok v cestnem prometu (pdf)

 • 1. 7. 2013 Nacionalni projekt Rastem s knjigo se nadaljuje v šolskem letu 2013/14(pdf)

  Obveščamo vas, da se v šolskem letu 2013/14 nadaljuje nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture Rastem s knjigo, ki ga izvaja Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Združenjem splošnih knjižnic, Zavodom RS za šolstvo, Društvom šolskih knjižničarjev Slovenije in Društvom slovenskih pisateljev v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi šolami in osnovnimi šolami s prilagojenim programom ter zamejskimi osnovnimi šolami. V dopisu najdete informacije v zvezi s sodelovanjem v projektu.

  Več informacij o projektu najdete na spletni strani JAK : http://jakrs.si/rastem_s_knjigo/

 • 27. 5. 2013 Posveti ravnateljev in ravnateljic osnovnih šol, osnovnih šol s prilagojenim programom in zavodov za izobraževanje otrok in mladostnikov, ki bi se morali začeti danes v Kopru, so prestavljeni za tri tedne. PROSIMO ZA RAZUMEVANJE. Podrobnosti so razvidne v današnji okrožnici.

 • 6. 5. 2013 Vabilo na nacionalno konferenco SIDRO - Socialna in državljanska odgovornost (pdf)

  Nacionalna konferenca o državljanski vzgoji Socialna in državljanska odgovornost – SIDRO bo potekala 10. oktobra 2013 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju in je namenjena učiteljem in vzgojiteljem ter drugim strokovnim delavcem vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov, izobraževalcem učiteljev, pedagoškim svetovalcem in raziskovalcem s področja vzgoje in izobraževanje.

  Vabljeni h prijavi prispevkov za konferenco. Prijave so odprte od 10. maja do 3. junija.

 • 12. 4. 2013 Preventivna akcija "Hitrost - počasneje je varneje 2013" (pdf)

 • 26. 3. 2013 Izvajanje ZUJF - posredovanje novih obrazcev

  Avtorske/podjemne pogodbe (pdf)
  Zaposlitev v javnem zavodu (pdf)
  Opravljanje dela dijaka ali študenta (pdf)

 • 22. 3. 2013 Foto natečaj 2013 (doc)

 • 22. 3. 2013 Academy of Central European Schools (ACES) objavlja razpis za mednarodno tekmovanje šol na temo “I and the others: Discovering diversity around and within me”


  Academy of Central European Schools (ACES) vabi sole (učence in dijake stare med 12 in 17 let) da sodelujejo na mednarodnem tekmovanju.
  Poiščite partnersko solo v eni izmed držav Srednje Evrope in se z idejami za skupni projekt prijavite na razpis.
  Tema letošnjega razpisa je “I and the others: Discovering diversity around and within me”. Najboljši predlogi za izvajanje enoletnega projekta bodo izbrani in finančno nagrajeni.

  Zadnji rok za oddajo: 30. april 2013.

  Delovni jezik je angleški, zato so navodila in razpisna dokumentacija v angleškem jeziku.

  Besedilo (doc)
  Smernice (pdf)
  Plakat (pdf)