Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

INFORMACIJSKA DRUŽBA

9.7.2013

Objava prostega delovnega mesta v organizaciji ITU

Objava v angleškem in francoskem jeziku. 

 

1.2.2013

Objava 6. razpisa združenja AAL

Združenje AAL (Ambient Assisted Living) je objavilo 6. razpis za predloge projektov s področja pomoči starejšim osebam pri samostojnem življenju iz okolja. Naslov tokratnega razpisa je ''IKT rešitve pri obvladovanju poklica starejših odraslih''. Razpis je osredotočen na rešitve, ki omogočajo starejšim odraslim še naprej ostati v delovno aktivnem okolju, hkrati pa ohranjati zdravje in motivacijo.

 

Informativni dan: Bruselj, 6. februar 2013 

Nacionalni informativni dan bo predvidoma organiziran v prvi polovici meseca marca 2013. Datum informativnega dneva bo objavljen na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.  

 

Povezava do razpisa

 

Rok za oddajo predlogov je 30. april 2013 do 17h (CET).

 

 

17.4.2012

Pobuda Evropske komisije "Tech All Stars"

Evropska komisija želi ustvariti ugodno okolje za rast novih podjetij (start-ups) v EU zato je oblikovala novo pobudo »Tech All Stars«, ki je nastala kot posledica razprav na zasedanju Skupščine Evropske digitalne agende 2011.

S pobudo želi Evropska komisija doseči večjo prepoznavnost novih podjetij ustanovljenih na evropskem trgu, hkrati pa bo pobuda predstavljala tudi forum za predstavitev novih idej poslovnim angelom - investitorjem, vodstvenim delavcem, mentorjem in drugim zainteresiranim. Evropska komisija išče jutrišnje super-zvezdnike novih podjetij, ki bodo nastala v EU tehnološki skupnosti.

»Tech All Stars« bo potekala v organizaciji Generalnega direktorata za informacijsko družbo in medije pri Evropski komisiji 20. in 21. junija 2012 v Londonu. Za sodelovanje bo izbranih 12 najboljših novoustanovljenih podjetij.

Pogoji za sodelovanje so:
- podjetje je registrirano v EU,
- staro je manj kot 3 leta,
- zbralo je manj kot 1.000.000 evrov zunanjega kapitala.

Zmagovalec bo povabljen na plenarno zasedanje Skupščine Evropske digitalne agende 2012, ki bo 22. junija v Bruslju, kjer mu bo glavno nagrado podelila Neelie Kroes, podpredsednica Evropske komisije. Več in informacij je dostopnih na spletni strani www.techallstars.eu.

 

 

17.4.2012

Razpis kreativnega natečaja "Generacija 1992" za vse Evropejce

Evropska komisija je razpisala kreativni natečaj za vse Evropejce, stare 20 let, imenovan "Generacija 1992", naj izrazijo svoje poglede na enotni trg EU. Spletno stran natečaja "Generacija 1992" lahko najdete na: http://www.generation1992.eu/sl/home.
 
Natečaj z naslovom Generacija 1992 obeležuje 20. obletnico oblikovanja enotnega trga, ki omogoča svobodno gibanje blaga, kapitala, ljudi in storitev v 27 državah članicah EU. Mladi Evropejci, rojeni leta 1992, lahko do 9. septembra 2012 pošljejo svoje ustvarjalne prispevke na temo enotnega trga EU v obliki članka oz. spisa, video posnetka, fotografije, stripa ali aplikacije za pametni telefon.
 
Sodelujejo lahko v eni od štirih tematskih kategorij:
- izobraževanje in državljanstvo,
- zaposlovanje in podjetništvo,
- kultura in prosti čas
- potrošniki in okolje.
 
Vsak udeleženec lahko prijavi največ dva prispevka, ki morata biti v dveh različnih ustvarjalnih oblikah, prispevke pa lahko prijavijo tudi skupine ljudi.
 
Dvajset izbranih finalistov bo povabljenih na slavnostno podelitev nagrad v okviru tedna Enotnega evropskega trga v Bruslju oktobra 2012, prejeli pa bodo tudi bogate praktične nagrade. Pet zmagovalcev, po eden za vsako ustvarjalno obliko, bo imelo tudi priložnost sprejeti 4-tedensko delovno prakso v evropskih institucijah.
 
Rok za oddajo prispevkov je 9. september 2012.  
 

6. razpis za predloge projektov s področja pomoči starejšim osebam pri samostojnem življenju iz okolja. Naslov tokratnega razpisa je ''IKT rešitve pri obvladovanju poklica starejših odraslih''. Razpis je osredotočen na rešitve, ki omogočajo starejšim odraslim še naprej ostati v delovno aktivnem okolju, hkrati pa ohranjati zdravje in motivacijo. www.aal-europe.eu/get-involved/calls/call-6-supporting-occupation-in-life-for-older-adults/