Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

OBJAVA PROSTIH DELOVNIH MEST

 

V organih državne uprave objavljamo prosta delovna mesta v skladu z Uredbo o postopku za zasedbo prostega delovnega mesta v organih državne uprave in pravosodnih organih (Uradni list RS št. 22/04 in  57/05).

 


INTERNI NATEČAJI


V rubriki "Interni natečaji" objavljamo prosta delovna mesta zaradi možnosti premeščanja javnih uslužbencev v okviru državne uprave in drugih organov ter lokalnih skupnosti, ki so vstopili v interni trg dela.
 
Na interni natečaj se lahko prijavijo le uradniki, imenovani v uradniški  naziv,  ki izpolnjujejo pogoje za delovno mesto, medtem ko strokovno-tehnični javni uslužbenci ne morejo kandidirati na uradniško delovno mesto prek objavljenega internega natečaja.

JAVNI NATEČAJI

 

Za razliko od internih natečajev, na katere se lahko prijavijo le uradniki zaposleni v državnih organih in organih lokalnih skupnosti, se lahko na javne natečaje prijavi vsakdo, ki izpolnjuje objavljene pogoje.

Na tej strani so zbrane objave javnih natečajev za zasedbo prostih delovnih mest, ki jih organi državne uprave objavijo na spletni strani Ministrstva za javno upravo.
 

OBJAVE DRUGIH PROSTIH DELOVNIH MEST

 

V tej rubriki objavljamo prosta strokovno-tehnična delovna mesta za nedoločen in za določen čas ter uradniška delovna mesta za določen čas. Na ta delovna mesta lahko kandidirajo tako  zaposleni javni uslužbenci kot zunanji kandidati.
 
Za uradniška delovna mesta za določen čas so pogoji enaki kot za uradniška delovna mesta za nedoločen čas, torej tudi državljanstvo, nekaznovanost  in dejstvo, da proti kandidatu ni vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti. Postopek izbire  je enak kot pri zaposlitvi na strokovno-tehnično delovno mesto. 
 
Pri strokovno-tehničnih delovnih mestih se kot pogoj za delovno mesto določi zahteve iz sistemizacije delovnih mest, ne pa tudi državljanstva, nekaznovanosti  in dejstva, da proti kandidatu ni vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

 

OBVESTILA O KONČANIH IZBIRNIH POSTOPKIH