Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SEKTOR ZA RAZVOJ KADROV V ŠOLSTVU

Masarykova 16
1000 Ljubljana

 

Beba Adamič Tomič, vodja
e-pošta: beba.adamic(at)gov.si

 

Sektor za razvoj kadrov v šolstvu opravlja naloge povezane s strokovnimi delavci za področja predšolske vzgoje, osnovnega in srednjega izobraževanja, višjega strokovnega izobraževanja, glasbenega izobraževanja, vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter izobraževanja odraslih.

 

Karierna pot vsakega posameznega strokovnega delavca se začne z izbiro študijskega programa, nadaljuje se z uvajalnim obdobjem, uspešno opravljenim strokovnim izpitom in samostojnim vstopom v igralnico, razred ali skupino. Vendar pa je to šele začetek razvoja vsakega posameznega strokovnega delavca. Vsak posameznik se mora, če želi opravljati delo z malčki, otroki ali mladostniki, pa tudi odraslimi nenehno vseživljenjsko izobraževati in usposabljati. Ukvarja se tudi z vodenjem projektov kohezijske politike Evropske unije ter s pripravo in koordinacijo izhodišč in usmeritev za odločanje o pogojih strokovnih delavcev za opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela, izvajanjem uvajalnega obdobja in strokovnega izpita, pogojev, načina in postopka, s katerim se strokovnim delavcem omogoča nadaljnje izobraževanje in usposabljanje ter napredovanje v naziv, s priznavanjem poklicnih kvalifikacij pa sodeluje pri izvrševanju temeljnih svoboščin notranjega trga Evropske unije.

Sektor za razvoj kadrov v šolstvu: