Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

EVROPSKE ZADEVE

 

 

 

 

 

            

Svet za konkurenčnost - raziskave (COMPET - research)

Program Erasmus +

Predstavitev nacionalnega poročila - Pregled izobraževanja in usposabljanja 2017 in vmesni pregled izvajanja Erasmus+

 

Evropska komisija na letni ravni izvaja pregled evropskih sistemov izobraževanja in usposabljanja. Glavni cilj poročila je skupni nabor podatkov, študij in političnih usmeritev ter prioritet z različnih vsebinskih področij, od predšolske vzgoje do posodabljanja izobraževanja kot celote. Podatke zberejo v publikaciji Pregled izobraževanja in usposabljanja. Pregled izobraževanja in usposabljanja 2017 pa se osredotoča tudi na nekatere prednostne naloge visokega šolstva, kot sta krepitev kakovosti in spodbujanje internacionalizacije.

 

Predstavitev letošnje publikacije Pregled izobraževanja in usposabljanja bo v petek, 1. decembra, ob 9. uri, v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. 

 

 

V popoldanskem delu, med 13. in 15. uro, pa bo na MIZŠ še predstavitev Vmesnega poročila za program Erasmus+Na podlagi razgovorov s ključnimi deležniki ter z uporabo ustreznih raziskovalnih pristopov bosta nosilca nacionalnih raziskav programa Erasmus+ dr. Tomaž Deželan in dr. Eva Klemenčič predstavila ključne ugotovitve in trende za področje izobraževanja in usposabljanja in mladine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program Obzorje 2020